Министър-председателят Бойко Борисов и генералният секретар на Организацията за икономическо

...
Министър-председателят Бойко Борисов и генералният секретар на Организацията за икономическо
Коментари Харесай

Борисов и Анхел Гурия обсъдиха действията на България за присъединяване към ОИСР

Министър-председателят Бойко Борисов и генералният секретар на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) Анхел Гурия разискаха дейностите на България за присъединение към организацията. Това оповестиха от държавната осведомителна работа.

Анхел Гурия изрази своята поддръжка за българската кандидатура. Посочено беше, че страната ни се придържа към главните правила на отворената пазарна стопанска система, демократичния плурализъм, воля за промени и зачитането на правата на индивида. Високо бяха оценени ускореният стопански напредък, ниската безработица, ниският външен дълг и съвсем нулев бюджетен недостиг. Гурия приветства и приемането от кабинета на пътна карта, в която са заложени действия за ускорение на подготовката за присъединение към организацията.

Премиерът Борисов акцентира консенсуса в България във връзка с участието на страната ни в Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Той уточни, че то се поддържа както от главните политически сили, по този начин и от работодателските и синдикалните организации. Министър-председателят осведоми за основания непрекъснато настоящ междуведомствен механизъм за съгласуваност на дейностите по присъединението.

Организацията за икономическо съдействие и развиване е интернационална организация на развитите страни, която има за цел съдействие за намиране на решения на общите проблеми в икономическата и обществената сфера, в региона на околната среда, образованието и пазара на труда. Присъединяването на България към Организацията за икономическо сътрудничество и раз е един от външнополитическите цели на страната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР