Министър-председателят Бойко Борисов и членовете на Министерския съвет проведоха чрез

...
Министър-председателят Бойко Борисов и членовете на Министерския съвет проведоха чрез
Коментари Харесай

Правителството прие важно решение за наемателите на държавни имоти

Министър-председателят Бойко Борисов и членовете на Министерския съвет организираха посредством видеоконферентна връзка изключително държавно съвещание.
Прието беше решение, според което до анулацията на изключителното състояние наемателите или ползвателите, които са лимитирали или прекратили активността си в парцели – държавна благосъстоятелност в резултат на ограниченията и рестриктивните мерки, наложени по време на изключителното състояние, ще могат да бъдат освобождавани напълно или отчасти от заплащането на наем за тях. Размерът за наемателите и ползвателите – физически или юридически лица - ще може да бъде намаляван, оповестиха от държавната пресллужба.
Това ще става със заповед, издадена от министри, регионални шефове или ръководители на други ведомства, които са дали парцелите – държавна благосъстоятелност, чартърен или за прилагане.
За да може да се пристъпи към използването им, наемателите и ползвателите на държавните парцели ще би трябвало да удостоверят, че са лимитирали или прекратили активността си като дават финансови или други документи, удостоверяващи това събитие.
Облекчителните ограничения ще се ползват за времето, през което физическите и юридическите лица - наематели или ползватели, са лимитирали или прекратили своята активност в съответните държавни парцели, в периода на изключителното състояние, оповестено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 година и въведените противоепидемични ограничения против COVID-19 в страната.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР