Министър-председателят Бойко Борисов, финансовият министър Владислав Горанов и ръководството на

...
Министър-председателят Бойко Борисов, финансовият министър Владислав Горанов и ръководството на
Коментари Харесай

КНСБ ще се срещне с Борисов и Горанов, за да обсъдят исканията на синдикатите

Министър-председателят Бойко Борисов, финансовият министър Владислав Горанов и управлението на КНСБ ще се срещнат незабавно след връщането на премиера от визитата му в Босна и Херцеговина. Това разгласи пред участниците в синдикалния протестен протест на КНСБ пред постройката на Министерския съвет президентът на КНСБ Пламен Димитров, откакто внесе в Съвета за тристранно съдействие декларация с настояванията на синдикалната организация.

 © Българска телеграфна агенция
Той е получил увещание за срещата от министъра на труда и обществената политика Бисер Петков. Министърът е декларирал, че приоритет на ръководството е повишението на приходите, както и че няма да бъде поставян повече въпросът за орязване на болничните. Петков допълнил, че държавното управление е срещу премахването на клас " прослужено време ".

Димитров изясни, че на идната среща с премиера и финансовия министър синдикатите ще показват настояванията си за нарастване на заплатите в бранш по бранш. По думите му са нужни още към 100 млн. лева, с цел да се реализира най-малко 10 % нарастване на заплатите на чиновниците в обществения бранш.

" Знаем по какъв начин да вършим стачки, зимата идва, има невралгични точки, които могат да спрат страната ", сподели пред протестиращите Димитров.

На проведения през днешния ден от КНСБ митинг съгласно синдикатите са участвали към 8000 души. Те желаеха нарастване на минималната заплата, най-малко 700 лева заплата да получават висшистите, да се резервира " класът " и спомагателните хонорари, както и България интензивно да се включи в Алианса за възходяща конвергенция на заплатите в Европейски Съюз.

Протестиращите настояха работодателите да прекратят офанзивите против труда и да седнат на масата на договарянията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР