Министър-председателят Бойко Борисов е разговарял с председателя на Европейския парламент

...
Министър-председателят Бойко Борисов е разговарял с председателя на Европейския парламент
Коментари Харесай

Председателят на ЕП: Приоритетите, които заложи Българското председателство, успяха

Министър-председателят Бойко Борисов е разговарял с ръководителя на Европейския парламент Антонио Таяни преди да показа резултатите от работата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз в пленарната зала в Страсбург. Това оповестява държавната пресслужба.

Приоритетите, които заложи Българското председателство, съумяха ”, е споделил ръководителят на Екологичен потенциал. Той благодари за положителното съдействие по време на председателството.  “Работихме доста сполучливо персонално с теб, твоя екип и министрите ”, е подчертал Таяни пред премиера Борисов.
 Борисов Таяни Министерски съвет, пресцентър

“Обещахме при започване на нашето председателство и това направихме - търсихме консенсус сред страните и институциите, даже и когато имаше огромни несъгласия ” , е споделил от своя страна Борисов. Той е изразил ув ереност, че тематиката за развиването на страните от Западните Балкани ще остане измежду предпочитаните политики на Екологичен потенциал . “Нашите триумфи са и ваши, тъй като в случай че не работихме дружно, в никакъв случай нямаше да се случат “, е подчертал министър председателят.
 Борисов Таяни Министерски съвет, пресцентър-->
Той е подчертал върху значимостта на плановете за инфраструктурна, транспортна и цифрова съгласуваност, акцентирайки че това ще бъде поръчител за сигурността и мира в района , в това число и по тематиката с миграцията.

 Борисов Таяни Министерски съвет, пресцентър
По-късно министър председателят ще осведоми евродепутатите за напредъка и резултатите от Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз по главните цели: европейска вероятност и съгласуваност на Западните Балкани, бъдещето на Европа и младежите, сигурност и непоклатимост в мощна и единна Европа и цифровата стопанска система и уменията на бъдещето.
 Борисов Таяни Министерски съвет, пресцентър

На 30 юни България съобщи ротационното председателство на Съвета на Европейския съюз на Австрия. В церемонията, която се състоя в Алпите, участваха министър председателите на двете страни – Бойко Борисов и Себастиан Курц, в наличието на ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР