Министър-председателят Бойко Борисов е обсъдил в телефонен разговор с гръцкия

...
Министър-председателят Бойко Борисов е обсъдил в телефонен разговор с гръцкия
Коментари Харесай

Бойко Борисов разговаря по телефона с Кирякос Мицотакис и със Себастиан Курц

Министър-председателят Бойко Борисов е разискал в телефонен диалог с гръцкия си сътрудник Кирякос Мицотакис настоящата обстановка по границата с незаконните мигранти, заяви прессслужбата на Министерския съвет.
 
Двамата държавни ръководители са коментирали ограниченията, които двете страни са подхванали във връзка със създалата се конюнктура.

 
Бойко Борисов и Кирякос Мицотакис са били единомислещи, че са нужни незабавни дипломатични стъпки за прекъсване на мигрантския поток към Европа.
 
" Необходимо е дълготрайно решение на всички проблеми - и с връщането на мигрантите, и с военните дейности в Сирия, и с филантропичната рецесия ", е декларирал в телефонния диалог българският министър-председател.
 
Премиерът Бойко Борисов е уведомил гръцкия си сътрудник Кирякос Мицотакис, че ще организира среща с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган, на която ще търсят благоприятни условия за реализиране на сигурност и непоклатимост в района.
 
Министър-председателят е провел телефонен диалог и с канцлера на Австрия Себастиан Курц. Двамата са разискали настоящата информация за ситуацията в Сирия и обстановката с мигрантите.
 
Българският министър председател е бил безапелационен, че единствено с общи старания и дипломация рецесията в района може да бъде преодоляна. Борисов е изтъкнал пред Курц, че в сегашния миг би трябвало да се окаже незабавна поддръжка на Турция за отбягване на филантропична рецесия и възстановяване на обстановката. Но европейската общественост би трябвало бързо да реагира, защото нито Турция, нито която и да е страна може сама да се оправи с сходни събития, е подчертал министър-председателят Бойко Борисов.
 
Двамата държавни водачи са разискали най-належащите ограничения, които да спомогнат за усмиряване на ситуацията в района. " Ние сме за използване на общ европейски метод към ръководството на миграцията, основно е да има баланс сред взаимност и отговорност ", е споделил още министър председателят Бойко Борисов в диалога си с Курц.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР