Министър -председателят Бойко Борисов е на посещение в Обединените арабски

...
Министър -председателят Бойко Борисов е на посещение в Обединените арабски
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов е в Абу Даби, срещна се с престолонаследника

Министър -председателят Бойко Борисов е на посещаване в Обединените арабски емирства. Това е първа аудиенция на български министър председател в историята на двустранните връзки.

Борисов се срещна през днешния ден с престолонаследника на Абу Даби и зам.-върховен главнокомандващ въоръжените сили на ОАЕ шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян.

Шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян показал по време на срещата, че желае връзките сред двете страни да се укрепват и развиват, както и че знае доста за България и персонално за Бойко Борисов, оповестиха от държавната пресслужба след срещата. Шейхът изразил предпочитание да посети България.

Борисов танцува със сабя в Рияд (видео)

Българският министър председател е показал на срещата, че България и ОАЕ имат общи стратегически ползи в стопанската система, земеделието, строителството, развиването на технологиите и военната индустрия. Борисов споделил още, че Балканските страни са етнически разнородни, само че България е образец за етническа приемливост.

Премиерът дефинира като положителни действителните стъпки, които към този момент се вършат за развиване на двустранните отошения – с откриването на посолства на България и на ОАЕ надлежно в Абу Даби и в София при започване на годината.

Шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян е попитал премиера Бойко Бориов за транспортните коридори, които България договаря със прилежащите страни. Българският министър-председател му разказал за идната среща на Съвета за съдействие на високо ниво сред България, Румъния, Сърбия и Гърция на 2 ноември във Варна. Премиерът Борисов показал и удобния бизнес климат, който има в България.
Бойко Борисов уведомил шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян, че България желае да взе участие в Световното универсално ревю ЕХРО 2020 в Дубай.



Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР