Министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република

...
Министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република
Коментари Харесай

Борисов в Давос: Има една несправедливост, която Европа трябва да поправи – Западните Балкани

Министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила сложи фокус върху Западните Балкани и нуждата интернационалната общественост да поддържа развиването на страните от района при присъединяване в полемика в границите на Годишната среща на Световния стопански конгрес в Давос, оповестиха от държавната пресслужба.

Премиерът напомни претърпените от Европа войни, произшествия и превратности, само че уточни, че към момента не са преодолени последствията, резултат от спора през 90-те години на предишния век в западната част на Балканите. "Има една неправда, която Европа би трябвало да поправи - Западните Балкани. Тези страни вършат нужното и всичко, което е по-силите им, с цел да отговорят на условията към тях, и ние - техните съседи, сътрудници, страните от Европейски Съюз, също би трябвало да създадем нужното с цел да придвижим процеса на интеграцията им ", сподели българският министър-председател.

Той повтори тезата си, че в този момент - до момента в който страните от района се приготвят за участието си в НАТО и Европейски Съюз, е най-подходящият миг да бъдат подкрепени за развиване на инфраструктурата - транспортна, информационна, енергийна, екологична - такава, с каквато ще бъдат най-полезни и за себе си, и за останалата част от Европа.

На форума Борисов показа и останалите цели на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз - бъдещето на Европа и младежите, сигурност и непоклатимост в мощна и единна Европа, цифрова стопанска система и умения на бъдещето.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР