Министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република

...
Министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република
Коментари Харесай

Борисов участва във видеоконферентното заседание на Европейския съвет

Министър-председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г взе участие във видеоконферентното съвещание на Европейския съвет, на което държавните и държавните ръководители на страните членки разискват координацията на дейностите в отговор на пандемията от COVID-19, оповестиха от държавната пресслужба.

Акцентът на диалозите са дейностите на Европейския съюз в отговор на пандемията от COVID-19, в това число широкомащабното разпространяване на ваксини и потреблението на всички налични принадлежности за ограничение на разпространяването на вируса.



По време на срещата Европейската комисия показва настоящото положение по отношение на разгръщането на имунизациите и методите за гарантиране на бъдещото нарастване на производството и на справедливия достъп до ваксини. Лидерите на страните членки споделят своя опит по отношение на провеждането на акции за имунизация.

В хода на диалога членовете на Европейския съвет разискват също възможен общ метод към узаконяването на имунизацията в границите на Европейски Съюз. Освен това те ще прегледат въпроса за съдействието с трети страни по отношение на имунизациите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР