Министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република

...
Министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република
Коментари Харесай

Борисов проведе телефонен разговор с Вучич

Министър-председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г организира телефонен диалог с президента на Сърбия Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград.. Двамата водачи се поздравиха по случай новата 2021 година и показаха убеденост, че отличните другарски и добросъседски връзки ще продължат интензивно да се развиват във всички сфери от съвместен интерес, оповестиха от държавната пресслужба.

В хода на диалога бе подложен акцент върху инфраструктурното и енергийното съдействието, което е от извънредно значение освен за България и Сърбия, само че за района и Европа.

Премиерът Борисов и президентът Вучич разискаха напредъка по построяването на Автомагистрала "Европа ", която е част от главната трансевропейска транспортна мрежа. Магистралата е по направлението Лондон-Будапеща- Белград-София-Пловдив-Истанбул-Калкута и е най-краткият път, свързващ Западна Европа с Близкия и Средния Изток.

Българският министър-председател акцентира, че половин година по-рано от плануваното по контракт през ноември м.г. бе построен първият 17-километров сектор от Автомагистрала "Европа " сред Драгоман и Сливница. "За другата Нова година ще имаме построена автомагистрала сред София и Белград ", безапелационен бе българският министър председател.

Друг акцент в диалога сред Борисов и Вучич бе енергийното партньорство. "В най-тежката пандемия от COVID-19 продължава работата по енергийните планове у нас, а по този начин и Сърбия се трансформира в директна страна на газ. Фокусирали сме напъните си също върху построяването на още един интерконектор до София със Сърбия, с цел да подсигуряваме сигурността на енергийните доставки ", означи министър председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 година

Българският министър-председател и сръбският президент обявиха, че щом обстановката поради пандемията от COVID-19 разреши, двамата ще проведат персонална среща.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР