Министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република

...
Министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република
Коментари Харесай

Борисов: Пожелавам успех на канцлера Меркел да състави бързо правителство

Министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила изрази най-сърдечни поздравления за безапелационната изборна победа на Християндемократичeския съюз в писмо до канцлера на Федерална република Германия Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година... към профила.

„ Резултатите от тези избори бяха от сериозна значимост за бъдещето на обединена Европа и получената поддръжка на болшинството от гласоподавателите е най-високото самопризнание за провежданата от Вас политика, която към този момент 12 поредни години е ориентирана към благополучието на немския народ и към построяването на мощна и просперираща Европа “, показва министър председателят. Той акцентира, че като водач на най-силната политическа мощ в Германия госпожа Меркел ще може и отсега нататък да разчита на България като другар и стратегически сътрудник в Европейски Съюз и НАТО.

„ Особено високо оценявам персоналната Ви ангажираност за развиването на българо-германските връзки и за скъпата поддръжка на Германия за България в границите на Европейски Съюз, изключително в подтекста на идното Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз. Вярвам, че тясното българо-германско партньорство, учредено на доверие, дълбоки исторически връзки и споделени полезности, ще придобива още по-динамични измерения както в полза на страните ни, по този начин и като принос в оправянето с световните провокации “, показва Борисов като пожелава здраве и нови бъдещи триумфи на Ангела Меркел в виновната й задача.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР