Министър-председателят акад. Николай Денков свиква днес извънредно заседание на Съвета

...
Министър-председателят акад. Николай Денков свиква днес извънредно заседание на Съвета
Коментари Харесай

Денков свиква извънредно Съвета по сигурността, службите докладват

Министър-председателят акад. Николай Денков привиква през днешния ден изключително съвещание на Съвета по сигурността към Министерския съвет във връзка импортирания в Народното събрание план на Закон за изменение на Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи обстановката в Украйна.

Заседанието ще стартира в 08:00 часа.

Фокус ще бъде оценката на последствията и рисковете за националната сигурност на България при вероятно приемане на проектозакона, който планува анулация в тридневен период на предоставената от Съвета на Европейския съюз дерогация за преработката на съветски петрол от българската рафинерия. Доклади по тематиката ще показват способените органи - Държавните организации „ Национална сигурност ” и „ Разузнаване ”, както и Служба „ Военно разузнаване ”.

За присъединяване в съвещанието са поканени ръководителят на Народното събрание Росен Желязков, както и ръководителите на комисиите в Народното събрание по енергетика - Делян Добрев, по външна политика - Бойко Борисов, по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Еврозоната - Кирил Петков, както и по икономическа политика и нововъведения - Хамид Хамид. Поканени са още ръководителите на парламентарните групи, подкрепили предлагането за анулация на дерогацията за три дни – Десислава Атанасова - ГЕРБ и Делян Пеевски – Движение за права и свободи.

В съвета ще се включат и министрите на стопанската система и промишлеността и на енергетиката – Богдан Богданов и Румен Радев. С изводите от отчетите, които не са засекретени, в допълнение ще бъде осведомена и Диана Ковачева, омбудсман на републиката.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР