Министър-председателят акад. Николай Денков ще участва в пленарен дебат в

...
Министър-председателят акад. Николай Денков ще участва в пленарен дебат в
Коментари Харесай

Премиерът Николай Денков ще участва в пленарен дебат в Европейския парламент

Министър-председателят акад. Николай Денков ще взе участие в пленарен спор в Европейския парламент в Страсбург. Диспутът е част от поредицата " Това е Европа ", който Екологичен потенциал провежда с държавни и държавни ръководители от Европейски Съюз.

Преди да се включи в дебата Денков направи изказване пред медиите дружно с ръководителя на Европейския парламент Роберта Мецола.

" Искам да препотвърдя безапелационния ангажимент, който нашето държавно управление е поело, с цел да извърши нужните условия, с цел да бъде страната ни изцяло интегрирана в европейските структури. Искам и да Ви благодаря за поддръжката по отношение на приемането ни в Шенген и Еврозоната. Нуждаем се от тази поддръжка и ще продължаваме да работим интензивно, тъй като това е значимо както за България, с цел да може да бъде една изцяло развита и съвременна страна с високи технологии, господство на закона и всички тези фини настройки, които вършат една страна сполучлива. Също по този начин бихме желали да можем да бъдем потребни и за развиването на Европа и Европейски Съюз. Пълната ни интеграция не значи, че желаеме единствено да получаваме нещо от Европа, в противен случай - имаме желанието да бъдем допустимо най-полезни на развиването на нашия Европейски съюз ", означи Николай Денков, министър-председател.

Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола изрази страдание, че България към момента не е призната в шенгенското пространство. Тя разяснява и войната в Близкия изток и краткотрайното преустановяване на бойните дейности.



" Искам да употребявам опцията да поздравявам договорката за филантропична пауза в Газа и освобождението на заложниците, които бяха отвлечени от Хамас. Това дава вяра на техните фамилии и е глътка въздух за палестинците и Газа. Това е моментът, в който да бъдат удвоени напъните за връщане на заложниците вкъщи, да се усили и филантропичната помощ. Да се употребява този лъч вяра, с цел да се откри дълготрайно политическо решение за мир ", сподели Роберта Мецола.

Вижте директното включване на Десислава Апостолова


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР