Министър-председателят акад. Николай Денков отговаря на въпроси на граждани и

...
Министър-председателят акад. Николай Денков отговаря на въпроси на граждани и
Коментари Харесай

Премиерът Денков разясни значението на „въздушния Шенген“

Министър-председателят акад. Николай Денков дава отговор на въпроси на жители и медии. Поводът е навършването на шест месеца на държавното управление.

Той стартира с тематиката за Шенген. Според него " дяволът е в детайлите " и договарянията би трябвало да продължат. " Няма да приемем спомагателни условия, които не подхождат на това, което се чака от другите страни ", разясни той.

" Със сигурност сме подготвени да приемем всичко, което поддържа отбраната на външните граници, тъй като това е и в наш интерес и къде ще бъде границата на допустими и неприемливи условия - ще забележим на договарянията в идващите дни и седмици ", сподели Денков.

Той обясни какво значи Шенген " единствено по въздух ". По думите му това, което трансформира Шенген единствено по въздух е удобството когато се пътува от една в друга страна през летищата, доста по-лесно ще се минава през опашки. " Директно можете да влизате, дори да не ви ревизират документите в някои случаи, тъй че това е улеснение, разясни той и добави, че това, което не взема решение е казуса с огромните опашки по сухопътни граници. По негови думи това е проблем за най-много за бизнеса, освен за българския, само че и за австрийския. Преговорите не престават, министър председателят се надява да се напредне в тази посока.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР