Министър-председателят акад. Николай Денков, министърът на земеделието и храните Кирил

...
Министър-председателят акад. Николай Денков, министърът на земеделието и храните Кирил
Коментари Харесай

Денков и Вътев подписаха споразумение с част от земеделците, другите утре ще протестират

Министър-председателят акад. Николай Денков, министърът на земеделието и храните Кирил Вътев и част от аграрни производители подписаха съглашение за преустановяване на митингите.

„ Преди малко подписахме съглашението с организации. Това, което добавихме към текста беше една-единствена точка, според която образуваме група, която ежемесечно ще наблюдава съглашението, финансовото застраховане на съглашението и всичко значимо за земеделците “, сподели министър председателят акад. Николай Денков.

В тази работна група ще вземат участие и представители на други браншови организации, които пожелаят, добави земеделският министър Кирил Вътев.

„ Финиширахме един развой, който продължи месец и половина - два, тежък развой. Надявам се това, което привършихме през днешния ден да е в интерес на всички аграрни производители “, разяснява Илия Проданов, ръководител на Националната асоциация на зърнопроизводителите.

Симеон Караколев от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация също изрази вяра съглашението да удовлетвори всички аграрни производителите.

Вътев изясни, че проблемите на земеделците по нищо не се разграничават, само че по думите му ползите се разграничават. „ За стратегическия проект дава отговор заместник-министърът, който идва тъкмо от тези производители “, разясни той. Според него разделянето в земеделието е от десетилетия. Земеделският министър сподели, че с цел да се оправят с това разделяне и с цел да се реализира баланс са потърсили за консултант и Илия Проданов, само че по време на предходни митинги той се е отдръпнал. „ Сега кажете кой кого и по какъв начин разделя “, прикани Вътев.

Премиерът разяснява и утрешния митинг на останалата част от земеделските производители, които не са удовлетворени от политиката, която се води в бранш “Земеделие ”.

„ Всеки има право да стачкува в границите на закона. Който желае да стачкува, само че да не нарушава закона. Бяха сложени избрани претенции към мен. Всички тези въпроси, които са сложени имат своето отражение в съглашението, което подписахме. Ако някой има искания към съглашението, дано първо да го прочете “, сподели Денков.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР