Министър-председателя Кирил Петков разпореди пълни проверки от МВР и ДАНС

...
Министър-председателя Кирил Петков разпореди пълни проверки от МВР и ДАНС
Коментари Харесай

Премиерът Петков разпореди пълни проверки от МВР и ДАНС на аварията в ПАВЕЦ „Чаира“

Министър-председателя Кирил Петков разпореди цялостни инспекции от Министерство на вътрешните работи и ДАНС по отношение на повредата при тестване на мощ на ПАВЕЦ „ Чаира “.

След ремонт, мощността трябваше да проработи през идващите дни и да способства за в допълнение понижаване на цената на електрическата енергия в пиковите часове. Резултатите от инспекциите, свързани в това число със подозрения за немарливост или преднамереност ще бъдат оповестени обществено.

Като сериозен минус министър председателят Петков уточни, че договорът за ремонт на турбината, датиращ от 2017 година по времето на ГЕРБ, не е подписан с производителя. Според премиера, в случай че договорът беше подписан с производителя, актуалната обстановка е можело да бъде избегната.

Министър-председателят Кирил Петков увери, че няма наранени или застрашени хора в следствие от повредата. Няма и риск от повишаване на цената на тока поради случилото се. До три седмици се чака друга мощ да бъде въведена в употреба и да стане част от напъните на държавното управление да понижи цената на тока.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР