Министър-председателя Кирил Петков отпътува на първа задгранична визита, откакто оглави

...
Министър-председателя Кирил Петков отпътува на първа задгранична визита, откакто оглави
Коментари Харесай

Премиерът Петков на първа чуждестранна визита - в Брюксел

Министър-председателя Кирил Петков отпътува на първа задгранична аудиенция, откогато оглави държавното управление. Посещението му е в Брюксел, а дружно с него пътуват вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев и министърът на външните работи Теодора Генчовска. Те ще се срещнат с ръководителите на Европейската комисия - Урсула Фон Дер Лайен и на Европейския съвет - Шарл Мишел, както и с генералния секретар на НАТО - Йенс Столтенберг.

В четвъртък (16 декември) Петков организира диалог и с американския държавен секретар Антъни Блинкен. 

Блинкен изрази поддръжката на Съединени американски щати за целите на новия кабинет във връзка с оправянето с коронавирус рецесията, върховенството на закона и промените в битката с корупцията, както и за по-голямата енергийна диверсификация и самостоятелност, изтъквайки общото виждане на двете страни за изгодите, които такива начинания ще донесат на българския народ, заяви държавната осведомителна работа.

Американският външен министър удостовери желанието на Съединени американски щати да разшири партньорството си с нашата страна в нови области като стимулирането на безвъглеродни енергоизточници, модернизацията на защитата, сигурността на 5G мрежите, като и по други районни въпроси.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР