Министър-председателката представи на правителствено заседание дългосрочните си цели за предстоящите

...
Министър-председателката представи на правителствено заседание дългосрочните си цели за предстоящите
Коментари Харесай

Лондон ще се стреми към икономическа самостоятелност

Министър-председателката показа на държавно съвещание дълготрайните си цели за идните договаряния по Брекзита, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

След като предходната седмица Мей съумя да реализира съглашение с Европейски Съюз за прекосяване към идващия стадий на диалозите, днешната министерска среща бележи началото на идната борба на Мей по Брекзита - какви тъкмо да бъдат дълготрайните връзки сред Англия и блока.

Брюксел предлага Англия да остане член на общия европейски пазар през двете преходни години, само че единствено при изискване, че Лондон внася вноската си в Европейски Съюз и извършва законите и директивите на общността.

В същото време британците няма да имат глас при вземането на решенията от европейските водачи.

При оформянето на решението Мей ще би трябвало да преодолее дълбокото разделяне вкъщи, в това число измежду висши министри, за това дали да синхронизира икономическото бъдеще на страната с Европейски Съюз или да се отдели напълно от блока и да се стреми към по-глобална роля.

Премиерът съобщи, че е ясно каква е задачата на кабинета: съглашение, което обезпечава най-хубавите вероятни търговски условия с Европейски Съюз, дава опция на Англия да откри правила, които дават отговор на нашата обстановка и спомагат за амбициозните търговски съглашения с трети страни, сподели представителят.

Той добави, че Мей изключва опцията за икономическо партньорство с Европейски Съюз по модела на Европейската икономическа зона, като задачата й е да реализира по-амбициозно съглашение от това, подписано сред Канада и Европейски Съюз предходната година.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР