Министър-председателката на Румъния Виорика Денчиле изпрати в сряда писмо до

...
Министър-председателката на Румъния Виорика Денчиле изпрати в сряда писмо до
Коментари Харесай

Назрява голям скандал! Румъния скочи на ЕК: Месите се в правосъдието ни

Министър-председателката на Румъния Виорика Денчиле изпрати в сряда писмо до ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, в което слага въпроса за намесата на Европейска комисия в работата на румънското правораздаване, заяви румънското държавно управление на уеб страницата си.
Денчиле предлага изясняване на обстановката към писмото, изпратено от Европейска комисия през октомври 2012 на румънското министерство на правораздаването.
Този документ, акцентира Денчиле, съдържаше 21 „ съответни директни изисквания” за избрани наказателни каузи и следствени лица по каузи за корупция и служебни злоупотреби.
Сред тях са известни политици и предприемачи като Джордже Бекали, Адреан Нъстасе, Джордже Копос, Дан Войкулеску и други.
Денчиле се обръща към Юнкер с молба „ да обясни фактическите и правните аспекти” по отношение на това писмо, за което по-рано заяви и румънски ефирен канал.
„ С оглед на нашето институционално съдействие и за подсилване на румънското правораздаване е извънредно значимо да се обясни дали този документ, приписван на Еврокомисията, е същински, носи ли Европейска комисия отговорност за него и дали това е единственият сходен документ, който може да съставлява интервенция в работата на правораздаването и разделянето на управляващите в държавата”, написа министър-председателката.
Тя показва увереност, че на Румъния ще бъде предоставена опция да разбере „ смисъла, претекстовете и критериите, които са били в основата на листата, направен от представители на ЕК”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР