Министър-председателката на Естония Кая Калас осъди обичайната тактика за сплашване

...
Министър-председателката на Естония Кая Калас осъди обичайната тактика за сплашване
Коментари Харесай

Издирвана от Путин: Премиерката на Естония обяви, че не се страхува и няма да мълчи

Министър-председателката на Естония Кая Калас осъди " нормалната тактичност за заплашване " от страна на Русия , откакто Москва я разгласи за търсене наред с други европейски представители, съобщи Франс прес.

Мотивът на Кремъл за оповестяването за търсене са обвинявания против представители на балтийските страни и Полша във неприязън към Русия заради другия взор върху събитията от историята на техните връзки.



" Действията на Руската федерация не са изненадващи, защото това е нормалната ѝ тактичност за заплашване ", сподели в изказване Калас, като даде обещание да продължи да поддържа раздираната от война Украйна и да се бори против " съветската агитация ".

" Няма да мълча, ще продължа да поддържам уверено Украйна и ще се изричам в интерес на укрепването на европейската защита ", съобщи тя.

Балтийските страни, членки на Европейският съюз и НАТО, които се опасяват от военните упоритости на Кремъл, считат, че Съветският съюз ги е окупирал, до момента в който Москва вижда себе си като освободителка и счита всеки различен метод за " подправяне на историята ", което в Русия е закононарушение.

Калас и представители на други балтийски страни и Полша са подведени под отговорност в Русия за " заличаване на монументи на руски бойци " , разгласи говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.



" Престъпленията против паметта на освободителите на света от нацизма и фашизма би трябвало да бъдат осъдени. И това е единствено началото ", добави Захарова.

През последните години няколко от тези монументи, наследени от Съветския съюз след Втората международна война, бяха демонтирани в балтийските страни и Полша в символ на отменяне на руския интервал, защото тези страни считат, че са били окупирани от Съюз на съветските социалистически републики.

В България също бе демонтиран Паметника на Съветската войска в центъра на София.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР