Министър-председателите на Полша, Чехия и Словения ще пътуват до Киев

...
Министър-председателите на Полша, Чехия и Словения ще пътуват до Киев
Коментари Харесай

Трима европейски премиери отиват в Киев за среща със Зеленски

Министър-председателите на Полша, Чехия и Словения ще пътуват до Киев през днешния ден, с цел да се срещнат с украинския президент Володимир Зеленски, се споделя в изказване на полското държавно управление.

Посещението се реализира на фона на смъртоносните съветски удари по украинската столица, която съвсем е обкръжена от войските на Москва, и в миг, когато Русия и Украйна би трябвало да възобновят договарянията за преустановяване на траялата близо три седмици война.

По време на визитата полският министър-председател Матеуш Моравецки, чешкият му сътрудник Петр Фиала и словенският Янез Янша ще се срещнат и с украинския министър-председател Денис Шмигал. Тримата ще бъдат на посещаване като " представители на Европейския съвет ", се споделя в изказването.

Официално оповестената цел на непредвидената аудиенция в бомбардираната от няколко дни украинска столица е " да се удостовери недвусмислената поддръжка на целия Европейски съюз за суверенитета и независимостта на Украйна ", акцентира в пост в Туитър чешкият министър председател Петр Фиала.

Освен поддръжката към Украйна, тримата министър председатели ще дават " необятен пакет от поддръжка за Украйна и украинците ", без да се дават елементи.

Преди малко стана известно, че тримата министър председатели пътуват към Киев с трен, като, по информация от полското държавно управление, те към този момент са пресекли границата сред Полша и Украйна.

Пътуването е проведено " съгласно " ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел и ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

" Целта на визитата е да се удостовери недвусмислената поддръжка на целия Европейски съюз за суверенитета и независимостта на Украйна и да се показа необятен пакет от ограничения за поддръжка на украинската страна и общество ", се споделя в изказването. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР