Министър-председателите, комисари и лидерите на европейските политически семейства, принадлежащи към

...
Министър-председателите, комисари и лидерите на европейските политически семейства, принадлежащи към
Коментари Харесай

Кючюк от либерална среща на върха: Европа да приобщава страните кандидатки - въпрос на сигурност е!

Министър-председателите, комисари и водачите на европейските политически фамилии, принадлежащи към група „ Обнови Европа “ в Европейския парламент, се срещнаха през днешния ден в Брюксел, преди постоянното съвещание на Европейския съвет, с цел да обсъдят обединената си позиция за ролята на Европа в изискванията на усложняващата се геополитическа обстановка.

 

Лидерът на АЛДЕ Илхан Кючюк бе измежду основните фигури на срещата, във фокуса, на която бяха оправянето с миграцията, икономическата неустановеност, многогодишната финансова рамка (МФР) и войните в Украйна и Близкия изток.

Кючюк подчертава върху значимостта на идните избори за Европейски парламент и ролята на либералите при оформянето на цялостния облик и визия на Европа.

Той жигосах терористични набези, осъществени от „ Хамас “, изтъквайки поддръжката на либералите към Израел и неговия народ, като в същото време акцентира нуждата от намиране на път към мира в района. Кючюк прикани още за филантропична пауза, понижаване на напрежението и дейности, при цялостно ценене на интернационалното филантропично право.

Кючюк акцентира поддръжката на демократичната партия, във връзка с опцията, Украйна и Молдова да изпратят свои депутати като наблюдаващи в Брюксел, до момента в който двете страни изчакват процеса на присъединение към Европейски Съюз. Лидерът на АЛДЕ посочи, че либералите неведнъж са предложили включването на представители на страните-членки от Западните Балкани като наблюдаващи в разнообразни формати от значителност за пътя пред Европейски Съюз, да вземем за пример в подтекста на Конференцията за бъдещето на Европа.

В срещата на върха, преди Европейския съвет, участваха ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел, президентът на Франция Еманюел Макрон, министър председатели и комисари от европейското либерално-центристко политическо семейство.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР