Министър обяви какво са предприели, след като стана ясно как

...
Министър обяви какво са предприели, след като стана ясно как
Коментари Харесай

Свикват Националния съвет по демография след тревожните данни от преброяването на българите

Министър разгласи какво са подхванали, откакто стана ясно по какъв начин прогресивно понижава популацията на България.

Ще задействаме свикването на Националния съвет по демография към Министерския съвет, ще обсъдим съответни ограничения и ще ви ги предложим, разгласи вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова в изявление пред депутатите във връзка тревожната статистика след преброяването на популацията.

,,За първи път от 80 години сме под 7 милиона, намалели сме с 11 % или с близо 800 хиляди души за 10 години``, уточни Нинова.

Каквото и да вършим, в случай че няма народ, няма смисъл да го вършим. Затова се обръщаме през днешния ден към вас - да обединим напъните си по тази тематика, добави тя.

Според Нинова въпросът не е за един парламент и не е единствено за този състав на Народното събрание и на Министерския съвет.

,,Това не е въпрос за един мандат и за политици едномандатници, а за държавници``, разяснява тя.

Корнелия Нинова прикани на всеки законопроект, който се гледа оттук насетне, да му се прави оценка на влияние върху демографската рецесия.

Да сложим начало на действителни дейности, които ще стартират да вземат решение най-тежкия въпрос - съхраняването на българския народ, сподели тя, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР