Министър Николай Петров поздравява колегите си медици по повод 19

...
Министър Николай Петров поздравява колегите си медици по повод 19
Коментари Харесай

Министър Петров към лекарите: Ще се справим, но трябва да пазим авторитета си

Министър Николай Петров поздравява сътрудниците си медици във връзка 19 октомври, Деня на българския доктор. Ето с какви думи се обърна той към медиците:

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

За мен е чест и наслаждение да ви поздравя във връзка нашия професионален празник – Деня на българския доктор – 19 октомври.

Днес почитаме паметта на Св. Йоан Рилски Чудотворец – светец, посветил живота си на това да лекува хората и затова определен за настойник на българските лекари.

Да помагаш на нуждаещия се, да побеждаваш болката, да даряваш и спасяваш живот е задача, за която човек би трябвало да се усеща предназначен. Медицината не е нормално обучение, което би трябвало да се приключи, с цел да се придобие компетентност, тя е чувство, дълг и метод на живот.

Ето за какво имам вяра, че всички ние, положилите Хипократовата клетва, сме го създали с ясното схващане, че се отдаваме на грижите за здравето на нашите съграждани, макар компликациите, с които се сблъскваме и макар саможертвите, които неизбежно вършим.

Всички, които работим в системата на опазването на здравето, знаем за нежеланото положение, в което тя се намира, само че съм уверен, че с общи старания и воля за смяна ще успеем да се оправим с предизвикването, опазвайки и отстоявайки престижа на лекаря.

СКЪПИ КОЛЕГИ,

Пожелавам ви здраве, мощен дух, професионални триумфи и признателни пациенти.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР