Министър Николай Милков уточни, че ведомството е било информирано от

...
Министър Николай Милков уточни, че ведомството е било информирано от
Коментари Харесай

В МВнР още няма официална информация за заповедта от Русия за арест на Христо Грозев

Министър Николай Милков посочи, че ведомството е било осведомено от посолството ни в съветската столица, което се базира на изявления в локални медии.

 

" Посочва се в медийните изявления, че съдът е почел настояването на следователя за задочно използване на мярка за неотклонение задържане под стража към господин Грозев. Той е упрекнат в нелегално прекосяване на държавната граница, глобата за което е до 2 години затвор. На посолството ни в Москва е предоставено да получи публично мнението на съветските управляващи по въпроса, с цел да да бъде доказана тази обява и да бъдат дадени уточнения по нея. Към момента ние отговор нямаме формален.

 

Господин Грозев не се е обръщал към Външно министерство. Аз най-малко нямам информация към никое от задграничните представителства да се е обръщал. Той явно повече контактува с медиите, само че с Външно министерство не знам за какво не ", сподели министър Милков.

 

Николай Милков е подготвен да поеме поста дипломат на България в НАТО, когато президентът Румен Радев вземе решение за назначението му. Темата беше коментирана на постоянния седмичен брифинг във външно министерство, на който Милков направи доклад за свършеното от ведомството в границите на мандата му на длъжностен министър.

 

" Ние година и 2 месеца в изискванията на война нямаме там настоящ дипломат. Време е да се осъществя това предопределение, само че това зависи от решението на президента. А решението на президента допускам зависи от доста други фактори, като да вземем за пример вероятността от образуване на постоянно държавно управление, хода на работата с мандатите и с политическите партии. Това е отвън моята подготвеност. Аз персонално имам подготвеност да отпътува в рамките, може би на седмица, откакто президентът реши това ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР