Министър Нанков реши да ни омае допълнително и обещава ли,

...
Министър Нанков реши да ни омае допълнително и обещава ли,
Коментари Харесай

Нанков отвори торбата с обещанията

Министър Нанков реши да ни омае в допълнение и дава обещание ли, дава обещание. То не бе тунел под Стара планина, не бе довеждане докрай на историческата и с късмет да попадне в Гинес автомагистрала "Хемус ".

Няма спирка министърът, дори оправи с парите от тол-системата и второкласните, че и третокласните пътища в България. Само за първата година откакто системата проработи, се чакат 1 милиард лв. доходи, рече чиновникът!

Значи, откакто има 19 месеца за построяването и още 12 за събиране на таксите, след 31 месеца едни пари ще ни залеят, ще се чудим какво да ги вършим. Обаче.

Все още не са ясни цените, които ще се събират. Дали пък това не е поради упования потрес, който превозвачите ще изживеят с новите такси? Гледат да им спестят терзанията на този ранен стадий.

Засега винетките няма да нарастнат. Тук си припомням Лили Павлова в амплоато й на министър на районното развиване. И тя, като подвигна с 30% винетките даде обещание поправки, първокласни пътища и още каквото се сети тогава. От заричане глава не боли, както споделя народа.

Разходите по системата не са единствено в построяването й. Следват екипи, които ще работят с нея, изплащането й - по 50 милиона на година. После идват пари за поддръжка, за поправки.

Сега годишно от винетки събираме 350 милиона лв.. Как те ще пораснат до 1 милиард, без присъединяване на българските притежатели на коли и камиони, не е ясно. Не е ясно също дали при скок в таксите задграничните тирове няма да ни заобиколят - разновидности има, ферибот, други страни с по-ниски такси, въпреки и с повече километри път.

Да не стане след това като с АЕЦ "Белене "-пускай, спирай, най-после един мочур и 2-3 милиарда в него. И отново пускай-на този стадий сме сега. И процедурата тече към този момент над 30 години. А милиарди до момента не сме видели да влизат в страната и да се употребяват за общонародно богатство. Дали в този момент нещо ще се промени?
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР