Министър на регионалното развитие Гроздан Караджов още не е получил

...
Министър на регионалното развитие Гроздан Караджов още не е получил
Коментари Харесай

Министър Караджов: Все още няма юридическа оценка за възможностите за довършване на Хемус

Министър на районното развиване Гроздан Караджов още не е получил юридическа оценка за опциите за дотъкмяване на автомагистрала " Хемус ".

Пред БНР той разяснява забавянето на градежа на автомагистралата и изискванията за продължение на заплащанията към изпълнителите:

" Това закъснение от две години аз, като строителен министър, не мога да го преживея. Не съм склонен. Търся вид, при който по този начин да бъдат трансформирани договорите за инхаус, че да си станат дейни контракти за строителство, където гаранцията се носи от изпълнителя. Сега гаранцията се носи от нас, от страната ни. За да станат по опция естествени строителни контракти, ще би трябвало да мине през законопроект в Народното събрание, за който отново споделям, на мен ми би трябвало ясно разписна юридическа пътна карта ".

Министър Гроздан Караджов направи оглед на свлачището в местността " Трифон Зарезан ", което затруднява достъпа до курортните комплекси край Варна, и съобщи, че до този миг няма механически план за укрепването на терена.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР