Министър на отбраната на Германия прогнозира, че армиите ще се

...
Министър на отбраната на Германия прогнозира, че армиите ще се
Коментари Харесай

САЩ отказа да изпрати войници в Русия, но Москва се готвела за война с НАТО

Министър на защитата на Германия предвижда, че армиите ще се сблъскат на бойното поле след пет години, само че в скришен документ се показва 2025-та

Руският президент Владимир Путин стартира подготовка за военна експанзия против Северноатлантическия алианс. Това оповестява украинската осведомителна организация УНiАН, като се базира на информация от американския Институт за проучване на войната - ISW.

Междувременно Белият дом, представен от " Франс прес ", " Ройтерс " и Нова телевизия, разгласи, че  САЩ няма да изпратят бойци да се борят в Украйна.

" Президентът Байдън беше явен, че Съединените щати няма да изпратят войски да се бият в Украйна ", сподели говорителката на Съвета за национална сигурност към американското президентство Адриен Уотсън. Тя добави, че Байдън счита, че " пътят на успеха " минава през изпращането от Съединени американски щати на военна помощ за Украйна, а тя сега е блокирана от Конгреса.

Уотсън направи това изказване на фона на среща на американския президент с водачите на Конгреса за разискване на финансови въпроси, в това число помощта за Украйна, отбелязва Ройтерс.

Вчера френският президент Еманюел Макрон сподели, че разполагането на западни войски в страната, нападната от прилежаща Русия, " не трябва да се изключва " в бъдеще. Изявлението на Макрон провокира редица мнения, като западни страни на процедура отхвърлиха концепцията му.

В Европейски Съюз няма решение за изпращане на войски в Украйна, съобщи представител на Европейската комисия. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг сподели, че Алиансът няма проекти за разполагане на военни в някогашната руска република.

УНiАН пък цитира американски анализатори, които загатват два указа на съветския водач от 26 февруари, с които публично се възвръщат Московския и Ленинградския военни окръзи. Така Русия разформирова и Западния боен окръг (ЗВО), който съветското министерство на защитата образува през 2010 година посредством свързването на тези два окръга – МВО и ЛВО.

От ISW напомнят, че Западният боен окръг до момента е покривал съветската граница с Украйна, Беларус и балтийските страни. Неговите стратегически задания включват наблюдаване на интервенциите на съветските въоръжени сили в Украйна след експлоадирането на войната, както и подготовка за допустима борба с НАТО.

ISW изяснява, че в този момент ЛВО ще се движи по североизточната граница на НАТО, а МВО по североизточната част на Украйна и Полша. Това ще разреши на Москва по едно и също време да „ заеме позиция “ против НАТО и да опрости командването и контрола на военните интервенции в Украйна.

Както показват специалисти, Путин загатна нуждата от образуване на ЛВО, откакто Финландия се причисли към Алианса през 2023 година По този метод политикът алармира за желанието на Кремъл да употребява ЛВО за опълчване на НАТО.

„ Възстановяването на МВО и ЛВО подхожда на паралелните цели за консолидиране на контрола над съветските интервенции в Украйна в кратковременен и средносрочен проект и подготовка за евентуална бъдеща широкомащабна стандартна война против НАТО в дълготраен проект “, разясняват анализаторите от Института за проучване на войната.

Редица европейски политици и военни към този момент споделиха, че е нужна подготовка за допустима война с Русия. Германският министър на защитата Борис Писториус даже предвижда, че боевете сред НАТО и Русия може да станат факт след пет-осем години.

Наскоро Bild обаче получи достъп до скришен документ на Бундесвера, съгласно който хибридна война сред Запада и Руската федерация може да стартира тази година. Тя обаче щяла да приключи с разполагането на стотици хиляди бойци на НАТО и с неизбежното експлоадиране на война през лятото на 2025 година
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР