Министър Масуд Солтанифер проведе среща и с президента на Българския

...
Министър Масуд Солтанифер проведе среща и с президента на Българския
Коментари Харесай

Красен Кралев и министърът на спорта на Иран подписаха Меморандум за разбирателство в областта на младежта

Министър Масуд Солтанифер организира среща и с президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и министърът на спорта и младежта на Ислямска република Иран Н.Пр. Масуд Солтанифер подписаха Меморандум за съгласие в региона на младежта.

Подписването се състоя в Музея на спорта на Националния стадион " Васил Левски ", където иранският министър бе осведомен с историческите триумфи на българските спортисти, снима се пред летвата за скок на височина, сложена на 209 см, колкото е международният връх на Стефка Костадинова и остави обръщение в книгата за посетители.

Меморандумът включва продан на делегации по юношески въпроси, съдействие във връзка с дейни интернационалните организации в региона на младежта, продан на информация, шерване на учебен, проучвателен, теоретичен и културен опит и образуване на курсове и конгреси, поощряване на съдействието сред младежките организации, подкрепяне при провеждането на интернационалните прояви в региона на младежта, които се провеждат в някоя от двете страни.

„ Дипломатическите връзки сред нашите две страни датират от над 120 години, а нашите нации са доста близки в исторически и културен проект. За това би трябвало незабавно да стартираме работа по осъществяване на този меморандум и нашите деца да стартират да поддържат връзка интензивно, което ще бъде гаранция за бъдещето “, съобщи Кралев.

Преди подписването на меморандума министър Кралев и министър Солтанифер организираха работна среща в ММС, на която разискаха опциите за усилване на партньорството и в региона на спорта. Между двете страни има подписан меморандум за съгласие и съдействие в региона на физическото образование и спорта, който е годен до 2021 година

Двамата министри се уговориха за взаимни лагери по спортовете, в които и двете страни имат положителни обичаи като битка и повдигане на тежести и по-новите олимпийски спортове таекуондо и карате, както и на взаимна помощ в спортовете, в които едната или другата страна има триумфи, само че са по-слабо развити в другата.

Кралев уведоми госта си за опциите за подготовка на високопланинската база Белмекен, която е неповторима за Европа и на която единствено за предходната година са се готвили спортисти от над 50 страни. Масуд Солтанифер прояви интерес и към опциите за подготовка на гребния канал в Пловдив.

След срещата си с министър Кралев и подписването на меморандума делегацията от Ислямска република Иран посети Националната футболна база в Бояна, където се срещна с президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов. Довечера гостите ще участват на футболния мач от Купата на нациите сред България и Словения, а на следващия ден ще посетят Многофункционалната спортна база „ Арена Армеец “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР