Министър Маринов проведе поредица от срещи в Държавния департамент на

...
Министър Маринов проведе поредица от срещи в Държавния департамент на
Коментари Харесай

Маринов проведе поредица от срещи в Държавния департамент на САЩ

Министър Маринов организира поредност от срещи в Държавния департамент на Съединени американски щати.  С координатора за битка с тероризма разискаха настоящите развития и провокации в противодействието на интернационалния тероризъм и положението и  достиженията на двустранното съдействие в тази област. Работим в действителност добре в тази сфера, акцентира координаторът. Наясно сме със стратегическото разположение на България, ценим взаимната ни работа и сме подготвени да продължим да оказваме подпомагане за повишение на капаците и качествата на българските правоохранителни органи.

Министър Маринов акцентира предпочитаното значение, което България, като страна на първа линия отдава на граничната сигурност и битката с тероризма. Той посочи значимостта на необятната договорно правна база за двустранно взаимоотношение и ролята на осведомителния продан и директните контакт сред сътрудниците. Потвърди стратегическия темперамент на партньорството със Съединени американски щати и акцентира приноса на страната ни към сигурността на Балканския район. Силно поддържаме европейската вероятност на Западните Балкани като поръчител да стабилността в района, акцентира вътрешният министър.  Убедени сме, че единствено дейното взаимоотношение, учредено на партньорство и доверие, може да даде съответни резултати. България е мощен сътрудник на Съединени американски щати н района, акцентира координаторът. Високо ценим основаното партньорство и ще работим за неговото надграждане, включително в региона на киберсигурността.

Ценим стратегическото си  партньорство и сме подготвени да продължим да работим по общите ни цели, съобщи Йорган Андрюс, заместител помощник-секретар на Бюрото по интернационалните въпроси в региона на опиатите и правоприлагането (INL) и представител на Офиса за наблюдаване и битка с трафика на хора, Държавен департамент на Съединени американски щати, по време на работна среща с министър Младен Маринов.

Двамата разискаха главните цели на двустранното съдействие в региона на правоохраната. Българската страна показа постигнатите резултати в битката с трафика на наркотици  и трафика на хора. Държим доста на директната връзка с нашите сътрудници и прозрачността в дейностите ни, съобщи министър Маринов. Той изрази удовлетворение от обстоятелството, че работата на българските институции в битката с трафика на хора е оценена и България към този момент е сложена в Група 2 в отчета на ДД за трафика на хора. Ние продължаваме на работим в тази предпочитана за нас област. Министърът срещна американските сътрудници с работата на българските институции в битката с корупцията.

В рамките на визитата на българската делегация в Съединени американски щати бе осъществена и работна среща с Бюрото за дипломатическа сигурност. На нея бяха разисквани опциите за продължение на образованието, предоставяни от американска страна за българската правоохранителни общественост. Като предпочитани бяха изведени областите битка с тероризма, реакция в спешни обстановки и битка с киберпрестъпността.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР