Министър Лиляна Павлова представи пред председателите на комисии в Европейския

...
Министър Лиляна Павлова представи пред председателите на комисии в Европейския
Коментари Харесай

България получи висока оценка за работата на председателството на Съвета на ЕС

Министър Лиляна Павлова показа пред ръководителите на комисии в Европейския парламент в Страсбург хода на работата на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз . Оценката е висока - за експертиза, политическа воля и за реализирани резултати, заяви тя пред български публицисти.
 
Министърът посочи, ч е по 15 тематики договарянията с посредничеството на председателството са завършил и, по 24 се договаря и по още 35 се чака прогрес до края на юни. По нейните думи евродепутатите са определили работата на българското председателство като голям принос за доверието в Европа.
 
Павлова уточни като голям триумф постигането на договореност за измененията в законодателството за командированите служащи, за изборното право, в областта на околната среда. До края на юни се надяваме на компромисно решение по сигурността и миграцията, добави министърът. България показа ново предложение, с нов метод за миграцията. Този метод планува автоматизирана поддръжка за страни от първа линия (Италия, Гърция, България), с цел да не се стига до рецесии, разясни Павлова.
 
По мотив на предлагането на Европейската комисия за начало на договаряния за присъединение към Европейски Съюз с Македония и Албания министърът разяснява, че през днешния ден е прелестен и значим ден за европейската вероятност на Западните Балкани . Усилията на всички институции на Европейски Съюз и на страните от Балканите дадоха резултат. Имаме стъпка напред, добави тя.
 
Срещата в София за Западните Балкани не е заричане, това не е конгрес за разширение, а за европейска вероятност и съгласуваност. Не можем да им обещаем бързо присъединение. Стъпката за начало на преговорен развой е значимо обръщение за жителите на тези страни, уточни министър Павлова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР