Министър Лиляна Павлова изрази сърдечна благодарност към състава на МВР,

...
Министър Лиляна Павлова изрази сърдечна благодарност към състава на МВР,
Коментари Харесай

Павлова към МВР: Заедно доказахме, че сме надежден партньор на европейската сцена

Министър Лиляна Павлова изрази сърдечна признателност към състава на Министерство на вътрешните работи, защитил почтено своя професионализъм по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Благодаря сърдечно на всеки един от чиновниците на вътрешното министерство за съдействието, поддръжката и ангажираността в подготовката и провеждането на първото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз 2018. С тези думи министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 Лиляна Павлова се обърна към състава на Министерство на вътрешните работи по време на тържествена гала, на която тя изрази дълбокото си почитание към труда и значителния принос на Министерство на вътрешните работи в сполучливото осъществяване на председателството, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Министър Павлова уточни, че през миналите шест месеца, в които България бе отпред на Съвета на Европейския съюз, дружно доказахме по неоспорим метод, че сме благонадежден сътрудник, деен участник и посредник на европейската сцена. Тя означи, че огромна част от заслугата е на всички структури на Министерство на вътрешните работи, които с неуморния си труд всекидневно доказваха висок професионализъм, еластичност и поверителност и получиха заслужена висока оценка от европейските ни сътрудници. По думите й организацията и ограниченията за сигурност бяха изпълнени по метод, който освен сподели отличната готовност на българската страна, само че и способства за запазването на естественото всекидневие на жителите и гостите на столицата.

Министър Лиляна Павлова се спря и върху експертната работа в Министерство на вътрешните работи по една от най-тежките тематики в общоевропейския дневен ред, а точно тематиката за сигурността и миграцията. Изключителният професионализъм бе потвърден с обстоятелството, че точно Българското председателство съумя да предложи законодателен пакет и да затвори 4 от 6 законодателни досиета, с помощта на което цялостната промяна на системата „ Сигурност и миграция “ е приключена, добави още министър Павлова. Тя изрече специфична признателност и на представителите на Министерство на вътрешните работи в Брюксел, обезпечили Председателството с неоспорим професионализъм. Лиляна Павлова не пропусна да благодари и на фамилиите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, подкрепили виновната им ангажираност през тези шест месеца.

В знак на почитание за всеотдайната работа министър Лиляна Павлова връчи почетни грамоти и възпоменателни монети на министър Валентин Радев и основния секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Младен Маринов.

Министър Радев също благодари на всички чиновници на Министерство на вътрешните работи, които с блестящата си работа не позволиха нито един случай по време на Председателството. Той се обърна особено и към всички, работили за Председателството на Съвета на Европейски Съюз, чието място не бе пред камерите и микрофоните, и оцени помощта им като извънредно значима. С топли думи към сътрудниците си се обърна и основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Младен Маринов, които по думите му със своята дисциплина и безрезервност не позволиха нищо, което да опетни името на Председателството и страната ни като цяло.

Благодарствени пакети получиха шефовете на основните дирекции - основен комисар Христо Терзийски, основен комисар Светлан Кичиков, основен комисар Николай Николов и основен комисар Ивайло Спиридонов. Отличени бяха и шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Ивайло Иванов, заместникът му старши комисар Антон Златанов, началникът на отдел „ Специализирани полицейски сили “ комисар Радослав Стойнев, шеф отдел „ Охранителна полиция “ комисар Борислав Муеров и заместникът му комисар Тони Тодоров, началникът на бранш „ Масови мероприятия “ основен контрольор Пламен Колев, шеф бранш в отдел „ Пътна полиция “ основен контрольор Любомир Костадинов. Отличия получиха още шефът на дирекция „ Жандармерия “ старши комисар Красимир Добрев, шефът на СОБТ пълководец Георги Гайков и Младен Петров, шеф на Дирекция „ Комуникационни и осведомителни системи “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР