Министър и депутат спорят във фейсбук заради оръжията за Украйна.

...
Министър и депутат спорят във фейсбук заради оръжията за Украйна.
Коментари Харесай

Министър и депутат спорят във фейсбук заради оръжията за Украйна


Министър и народен представител спорят във фейсбук поради оръжията за Украйна. В спор в обществената мрежа фейсбук влязоха депутатът от „ Демократична България “ Ивайло Мирчев и министърът на защитата Димитър Стоянов около
тематиката за изпращане на оръжие за Украйна.
Спорът им е в продължение на вчерашното чуване на министъра пред отрасловата парламентарна комисия и потегля от обява на Мирчев във фейсбук. Към нея депутатът е прикрепил видео от изявление на Стоянов в отговор на негов въпрос.

 Димитър Стоянов СНИМКА: Велислав Николов

„ Г-н министър, от месеци циркулира информация, която апропо не е отречена нито от американска, нито от българска страна, за опцията България да употребява избрана сума от
няколкостотин милиона $
за покупка на американско военно съоръжение при избрани условия – в случай че ние предоставим на Украйна остаряла руска техника. В каква степен и какви дейности подхваща Министерството на защитата “, пита Мирчев.
Стоянов пък дава отговор, че страната ни
„ няма остарели руски оръжия “, само че Мирчев е прикрепил къс клип със руско въоръжение, показано на парада за 6 май в столицата (цялото видео и изявление на Стоянов и Мирчев в него вижте в прикрепената обява.).
Часове по-късно министър препубликува
статуса на Мирчев с коментар: „ Защо ли господин Мирчев е пуснал единствено отрязъци от извършения дебат в комисията по защита? Защо не изкара цялата истина? Защото е неуместна? Манипулираното изрязано показване на извършения диалог е тъпо!
С неистина и операции не се ръководи “.
По-късно пък Стоянов разгласява свое видео от изявлението си в комисията, в което припомня, че военните имат редица стартирани планове за рационализация.

 Ивайло Мирчев Снимка: Facebook/Ивайло Мирчев

„ В едно ваше изявление на 27.03. казвате, че предлагането на американското държавно управление е за 270 млн. Казвате: „ За страдание, сме се отказали
и ще останем със старите руски железа “.
Първо да ви кажа, че няма да останем със старите руски железа. Министерството на защитата работи старателно в посока рационализация на Българската войска “, споделя Стоянов. (Цялото му изявление вижте в прикрепената обява.) 

Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР