Министър Хинков присъства на отбелязването на Деня на спасението, в

...
Министър Хинков присъства на отбелязването на Деня на спасението, в
Коментари Харесай

Здравният министър: През септември ще бъде въведена електронна рецепта и за антибиотиците

Министър Хинков участва на отбелязването на Деня на спасението, в който се уважава паметта на медици, пожарникари, служители на реда и доброволци, изгубили живота си при избавяне на потърпевши.

 

Опцията за електронно определяне на антибиотици е създадена, следва софтуерно прецизиране и се чака реализирането му, увери той. Проф. Хинков означи, че е разговарял с ръководителя на Българския лекарски съюз и " тяхното искане е да има верификация и от страна на аптеките, и от страна на лекарите, което е задоволително ".

 

През предходната година започва изписването на електронни предписания, посоки за обзор при експерт и за хоспитализация. Остана в действие опцията за изписване на някои лекарства и на хартиена – бяла рецепта.

 

В началото на тази година стартира и електронното изписване на протоколите за разпределяне на лекарства за скъпоструващо домашно лекуване, които се заверяват от районните здравноосигурителни каси. Идеята е улеснение на пациентите и лекарите, като посредством въвеждането на електронните протоколи отпада задължението на пациентите да посещават здравните каси и да показват здравна документи за легализация на протокол. Отпадна и задължението им да съхраняват и да дават в аптеката хартиените протоколи при приемане на изписаните им лекарства.

 

Вече е въведено и електронно изписване на жълти и зелени предписания, които съдържат лечения с лекарства, в чийто състав има наркотични субстанции.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР