Минимум 230 000 лв. е плячката на тримата крадци, обрали

...
Минимум 230 000 лв. е плячката на тримата крадци, обрали
Коментари Харесай

Крадците в Благоевград наводнили цялата сграда на митницата

Минимум 230 000 лева е плячката на тримата крадци, обрали митническото бюро в Благоевград през нощта против събота. Откраднати са и над 20 кг. украшения, само че болшинството от тях са били „ менте ”, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.

Това стана ясно през днешния ден, откакто Районният прокурор Борислав Ковачки и шефът на Първо РУ-Благоевград Петър Зашев дадоха брифинг пред Окръжна прокуратура за обира в благоевградската митница.

„ Разхвърляни в двора полезности, наподобяващи сребро, за обира е употребен ъглошлайф, с който са срязани три броя железни каси. Отнета е валута на обща стойност 230 000 лв., настрана са откраднати доста количество украшения – над 20 кг., като една част от тях са били „ джунджурии ”, направени от лигирана стомана, и в случай че крадците са знаели, че не са от доблестен метал, не си е заслужавало да ги мъкнат ”, сподели прокурор Ковачки.

Той добави, че огледът на мястото на престъплението е почнал в 15.30 часа и е траял до 23 часа. След обира, траял към 2 часа, грабителите са пуснали чешмите в помещението, откакто запушили сифоните, получило се е наводняване, провокирало материални вреди в административната постройка на митническото бюро, и заличило част от уликите. Най-вероятно причинителите на закононарушението са били трима. Има версия по която се работи, само че няма по какъв начин на този стадий да бъде споделена с медиите.

„ Версията по която се работи е дейна, всички чиновници на Криминална полиция от през вчерашния ден са на крайник, всяко едно деяние се прави под надзора на наблюдаващия прокурор, занапред ще се открива дали в обира има присъединяване на някогашни митничари ”, сбит бе шефът на Първо районно управление (на МВР) Петър Зашев.

„ Проверяваме дали дейностите на охранителите са били съответни, те са били двама, СОТ-ът е реагирал четири пъти – първият в 23.35 часа, само че сигналите са били отклонявани с претекста, че няма нищо неправилно. Иззети са записите от камерите. Имаме версия, по която се работи. Не са взети митнически документи ”, добави прокурор Ковачки.

Според него единствено 10 000 $ са били подправени, а останалите – в послание. Сред тях е имало кувейтски долари, евро, подари и излезлите от дълго време от послание гръцки драхми и немски марки. Разследва се и за какво са насъбрани тези материални доказателства, които са по административно-наказателни производства.

„ В 8.30 ч. през вчерашния ден при обхода се открива, че е осъществена кражба, откакто при обхода на региона от застъпилата дневна промяна, са видяни разпилените „ сребърни ” украшения ”, приключи прокурор Ковачки.

БГНЕС напомня, че през вчерашния ден крадци обраха митницата в Благоевград. Открадни са всички материални доказателства, конфискувани в последните 10 години от всички митници от Югозападна България. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР