Mинималните температури в повечето райони днес ще бъдат между 0°

...
Mинималните температури в повечето райони днес ще бъдат между 0°
Коментари Харесай

Постепенно, но чувствително затопляне в близките дни

Mинималните температури в множеството региони през днешния ден ще бъдат сред 0° и 5°, а оптималните - сред 6 и 11 градуса, в София - към 7°. През първата половина на деня ще остане облачно и с превалявания, като границата сред дъжд и сняг ще бъде на към 500-600 метра. По-късно денем преваляванията в множеството региони ще стопират и вечерта валежи ще има основно в Югозападна България. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток и ще отслабне.

По Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. Условия за обилни количества има до обяд в южните региони. През деня и там преваляванията ще отслабват, до вечерта и ще спрат. Ще бъде прохладно с сдържан, краткотрайно мощен вятър от север-североизток, който вечерта ще стартира да се ориентира от югоизток и да отслабва.

В планините ще бъде облачно и мъгливо. На места ще има превалявания от сняг, по-значителни до обяд в масивите в Югоизточна България. След обяд преваляванията ще отслабват и стопират и вечерта, основно в планините в Югозападна България, ще превалява сняг. Ще продължи да духа сдържан, краткотрайно мощен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 0°, на 2000 метра - към минус 5°.

През идващите дни ще бъде студено за втората половина от април. Във вторник и сряда облачността ще е най-вече забележителна, с превалявания от дъжд и сняг, на повече места и повече по количество в сряда. През идващите дни вероятността за превалявания понижава, а дневните температури последователно ще се покачват и максималните в четвъртък ще бъдат сред 15 и 20 градуса, а в петък в множеството региони ще надвишават 20°.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР