Минималните температури ще бъдат между минус 5° и 0°, в

...
Минималните температури ще бъдат между минус 5° и 0°, в
Коментари Харесай

Предупреждение за бурен вятър: Жълт код обхваща части от страната

Минималните температури ще бъдат сред минус 5° и 0°, в София – към минус 4°; оптималните ще са най-вече сред 1° и 6°, в София – към 2°. Атмосферното налягане ще се задържи доста по-високо от междинното за месеца. 

Над  Черноморието  ще е най-вече облачно, тук-там с превалявания от дъжд и влажен сняг, по-значителни в крайните южни региони. Ще духа сдържан и мощен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са сред 3° и 6°. Температурата на морската вода е сред 5° и 8°. Вълнението на морето още ще се усили и ще бъде от 3 до 5 бала.

Над  планините  в Западна България ще е съвсем без превалявания и ще има разкъсвания и понижения на облачността до най-вече слънчево време. В планините на изток ще бъде най-вече облачно с валежи от сняг, по-значителни в Странджа. Ще духа мощен, по високите и открити елементи и краткотрайно плевел североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 3°, на 2000 метра – към минус 10°.

В  средата на седмицата  ще бъде най-вече слънчево и ще се затопля; дневните температури ще се покачат сензитивно. Вятърът ще се ориентира от северозапад, в сряда ще бъде слаб, в  четвъртък  ще се усили и ще бъде сдържан и мощен.

Инфо: НИМХ, БТА
Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР