Минималните температури ще бъдат между 0° и 5°, в отделни

...
Минималните температури ще бъдат между 0° и 5°, в отделни
Коментари Харесай

Малко по-топло ще бъде днес

Минималните температури ще бъдат сред 0° и 5°, в обособени котловини и по-ниски, а оптималните - сред 8° и 13°.

Ще доминира облачно време. На доста места ще има превалявания от дъжд, в регионите с надморска височина над 500 метра от сняг. През деня преваляванията ще понижават като обсег и активност, а и облачността над доста региони краткотрайно ще се раздра. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад.

По Черноморието облачността ще е най-вече забележителна, с краткотрайни разкъсвания. Ще духа слаб до сдържан север-северозападен вятър, който посетпенно ще се ориентира от юг. Максималните температури ще бъдат към 10°-11°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще отслабне и ще бъде 2-3 бала.

В планините ще доминира облачно време, денем с краткотрайни разкъсвания на облачността. На доста места ще превалява сняг и ще се образува снежна завивка. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 1°, на 2000 метра - към минус 6°.

До края на седмицата, времето ще бъде динамично и изменчиво, в сряда към момента с температури, по-ниски от естествените за втората половина от април, минимални - сред 0° и 5°, в обособени котловинни полета в Западна България и малко под 0°, оптимални - сред 10° и 15°. След краткотрайно скъсване и понижение на облачността през нощта против сряда, в сряда тя още веднъж ще е забележителна и на доста места от северозапад на югоизток ще превали дъжд, в регионите с надморска височина над 800-900 m - сняг. Дневните температури ще продължат да се покачват и оптималните в четвъртък ще са сред 15° и 20°. В четвъртък и петък вероятността за превалявания в множеството региони е незначителна.

Ще има променлива облачност, по-често до слънчево. В петък ще бъде още по-топло - в по-голямата част от страната дневните температури ще надвишават 20°, само че на изолирани места в планинските региони в следобедните часове не е изключено да превали временен дъжд и да прегърми. В събота и неделя заран ще бъде с повече слънчеви часове, след обяд с развиване на купеста облачност. На повече места през първия ден основно в Западна и Централна България, а втория - в обособени планински и източни региони, ще превали временен дъжд, съпроводен с гръмотевици. По-голяма е вероятността за по-интензивни феномени в събота, когато и дневните температури едва ще се намалят.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР