Минималните температури днес, в първия ден от месец март, са

...
Минималните температури днес, в първия ден от месец март, са
Коментари Харесай

Валежите в първите два дни от месец март

Минималните температури през днешния ден, в първия ден от месец март, са позитивни, от 5° в Плевен, Шумен, Разград, Добрич и Казанлък до 10° в Сандански. В София, след 5° през вчерашния ден, тази заран беше 6°.

В следобедните часове ще бъде облачно, а тук-там ще остане и мъгливо. На доста места в Западна и Централна България ще има превалявания, по-значителни - в крайните югозападни региони.

Максималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат- сред 12° и 17°, по Черноморието - към 10°. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър.

И през нощта ще се задържи облачно и с превалявания. Минималните температури на следващия ден в множеството региони ще бъдат сред 4° и 9°, в София – към 6°, а оптималните - сред 8° и 14°.

На доста места в страната, като се изключи Източна България, ще има превалявания от дъжд, по-значителни още веднъж в югозападните региони. Ще духа слаб вятър от изток-североизток.

По Черноморието на обособени места е допустимо да преръми. Максималните температури там ще бъдат сред 8° и 10°. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток, а вълнението на морето ще бъде 3 бала.

В планините ще остане доста прохладно. Ще духа мощен вятър от юг-югоизток, който едвам след обяд ще отслабне и ще се ориентира от северозапад.

Ще има и превалявания, по-значителни в Родопите, като границата сред сняг и дъжд ще се спусне до към 1600 метра надморска височина.

В неделя, 3-ти март, сутринта облачността ще е към момента забележителна, на обособени места в Западна България - със слаб дъжд, само че след обяд облачността ще се раздира и ще понижава.

В понеделник денят ще стартира със слънчево, тук-там мъгливо време, само че по-късно денем още веднъж ще завали, като преваляванията ще продължат и във вторник.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР