Минималните температури днес ще са от около 0 градуса в

...
Минималните температури днес ще са от около 0 градуса в
Коментари Харесай

Максимални температури от 18° до 24° днес

Минималните температури през днешния ден ще са от към 0 градуса в обособени региони на Западна България, където ще се образуват слани, до 13° на морския бряг.

Ще бъде най-вече слънчево. Временни нараствания на облачността ще има над източните региони и сутринта на обособени места там ще има мъгла. Ще духа слаб, в Дунавската низина и източните региони - сдържан източен вятър.

По Черноморието облачността ще е променлива и превалявания са малко евентуални. Сутринта в обособени региони ще има мъгла. Ще духа сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са от 18° до 20°. Температурата на морската вода е 18°-19°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, на север от нос Калиакра - до 4 бала.



В планините ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток, по най-високите елементи е от север-северозапад. Максималната температура на 1200 м ще е към 16°, на 2000 м - към 9°.





В сряда времето и температурите ще останат без основна смяна. Над западната половина от страната ще бъде най-вече слънчево, само че по-късно след обяд от запад ще стартира нарастване на облачността. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Над източната половина сутринта ще има забележителна ниска облачност или мъгла, след обяд облачността ще се раздра и ще намалее. Вятърът ще е слаб до сдържан, от изток-североизток.



През нощта против четвъртък облачността на всички места ще се усили и през идващите дни ще е най-вече облачно. Ще има и превалявания, по-често, на повече места и повече по количество в Западна България. Вятърът ще е най-често сдържан, в източните региони - краткотрайно мощен, от изток-североизток. Минималните температури ще са с 2°-3° по-високи, а дневните ще се намаляват и в събота оптималните в по-голямата част от страната ще са сред 11° и 16°.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР