Минималните температури днес ще са между минус 1° и 4°,

...
Минималните температури днес ще са между минус 1° и 4°,
Коментари Харесай

Код жълто за опасност от поледици в Северозападна България

Минималните температури през днешния ден ще са сред минус 1° и 4°, в София – към 1°. Сутринта на обособени места в в северозападните региони ще има условия за поледици, а в доста региони от страната видимостта ще е понижена от мъгли.

През деня ще има забележителна облачност и на доста места ще превалява дъжд. В множеството региони от страната ще духа слаб, в Източна България и Предбалкана сдържан югозападен вятър и оптималните температури там ще доближат 15° - 16°. В Западна България ще се задържи съвсем безшумно и в низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска облачност, а дневните температури ще са значително по-ниски – не повече от 4° - 5°.

По Черноморието облачността ще е забележителна и основно в южните региони ще превали дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат сред 12° и 16°. Температурата на морската вода е 7° - 8°. Вълнението на морето ще е едва.

В планините ще е най-вече облачно и прохладно. Ще има превалявания от сняг, под 1700 м – от дъжд. Ще духа сдържан и мощен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 7°, на 2000 – към 4°.

В петък ще се задържи топло за сезона. Облачността ще е променлива, по-често забележителна, на обособени места със слаби превалявания от дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад, по-късно след обяд - от северозапад и ще стартира да нахлува по-студен въздух.

В събота вятърът ще се ориентира от североизток и ще се усили. Студеният въздух ще обхване цялата страна. Ще бъде облачно, с превалявания най-вече от сняг. В Южна България изначало ще вали дъжд, който бързо ще минава в сняг. Има нараснала възможност тук-там количествата да са обилни, ще се образува и нова снежна завивка. В Централна Северна и Североизточна България, както и по планинските проходи ще има условия за виелици и навявания. Температурите ще са с дребен дневен ход, близки до нулата.

В неделя от север преваляванията ще отслабнат и стопират, най-късно в Рило-Родопската област. Ще бъде студено, в източната половина от страната към момента и прохладно.

В понеделник вятърът ще отслабне, в Югозападна България и ще стихне. Сутринта ще е прекомерно студено с минимални температури сред минус 12° и минус 7°, а оптималните ще са без основна смяна - към 0°. Облачността ще е раздрана, тук-там до най-вече слънчево.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР