Минималните температури днес ще са между 0° и 10°, а

...
Минималните температури днес ще са между 0° и 10°, а
Коментари Харесай

Слънце в Югозападна България, превалявания на места в останалата част от страната

Минималните температури през днешния ден ще са сред 0° и 10°, а оптималните – сред 6° и 13°.

Ще се задържи облачно, на обособени места със слаби превалявания от дъжд. След обяд над крайните югозападни региони облачността за малко ще се раздра и намалее. Ще духа до сдържан, в югоизточните региони - краткотрайно мощен североизточен вятър.



По Черноморието ще е облачно, тук-там, основно по южното крайбрежие, ще превалява слаб дъжд. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен североизточен вятър. Максималните температури ще са 11-13°. Температурата на морската вода е 13-15°. Вълнението на морето ще се усили до 3-4 бала.

В планините облачността ще е по-често забележителна. На места едва ще превали, над 1600 метра дъждът ще минава в сняг. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен изток-югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 4°, на 2000 метра - към 0°.



В сряда вятърът ще отслабне. Облачността ще е най-вече забележителна, само че ще е съвсем без превалявания.

В четвъртък ще има повече слънчеви часове. Вятърът за малко ще се ориентира от югозапад и дневните температури ще се покачат с 2-3 градуса. По-късно денем ще от запад-северозапад ще стартира да прониква леден въздух, облачността още веднъж ще се усили и през нощта против петък на обособени места ще превали слаб дъжд.

В петък ще бъде прохладно и най-вече облачно. Ще има и изолирани слаби превалявания от дъжд. Максималните температури ще бъдат сред 7° и 12°.

В събота ще доминира слънчево време. Вятърът ще отслабне. Минималните температури ще се намалят, а оптималните едва ще се покачат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР