Минималните температури днес ще бъдат от 17° и 23°, максималните

...
Минималните температури днес ще бъдат от 17° и 23°, максималните
Коментари Харесай

Повече слънце на запад, с валежи на изток

Минималните температури през днешния ден ще бъдат от 17° и 23°, оптималните - сред 18° и 23°.

Над Източна България облачността ще е забележителна и ще продължи да вали дъжд, който до края на деня последователно ще стопира. Над западната половина от страната ще е най-вече слънчево, само че след обяд на обособени места ще превали. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър.

По Черноморието облачността ще е забележителна, с превалявания от дъжд, основно в северните региони. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 18° и 21°. Температурата на морската вода е 17°-19°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините преди обяд ще е доминира слънчево време, само че след обяд от североизток облачността ще се усили. На обособени места ще превали слаб дъжд.



Ще духа слаб до сдържан вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 13°, на 2000 метра - към 6°.



През идващите дни ще продължи постепенно да се затопля, само че към момента ще е относително студено за началото на юни. До края на седмицата облачността ще е раздрана, над Западна България - с повече слънце, а над източната половина от страната - най-вече забележителна и там не са изключени и изолирани слаби превалявания. Вятърът ще е слаб от север-северозапад.

В началото на новата седмица над Западна България към и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР