Минималните температури днес ще бъдат между 12° и 17°, в

...
Минималните температури днес ще бъдат между 12° и 17°, в
Коментари Харесай

Топло време за края на октомври

Минималните температури през днешния ден ще бъдат сред 12° и 17°, в София – към 13°, по Черноморието - сред 14° и 19°, а оптималните - сред 21° и 26°.

Преди обяд облачността ще е забележителна с превалявания от дъжд основно в Южна България. След обяд от запад преваляванията ще стопират и облачността ще се раздира и понижава, само че в Източна България ще се задържи забележителна, тук-там с превалявания, в обособени региони - и с гръмотевици. Ще духа сдържан югозападен вятър.

По Черноморието облачността ще е по-често забележителна, тук-там с валежи от дъжд, след обяд в обособени региони съпроводени от гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан югозападен вятър. Максималните температури ще са сред 21° и 24 °. Температурата на морската вода е от 18° до 21°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините облачността преди обяд ще е забележителна, тук-там с превалявания от дъжд. След обяд в масивите от Западна България преваляванията ще спрат, а облачността ще се раздира и понижава. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - краткотрайно мощен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 17°, на 2000 метра - към 9°.

В петък над по-голямата част от страната ще има раздрана облачност, по-късно денем и през нощта против събота ще се усили и тук-там, основно в Северна България, ще превали. Със слаб, на север от планините – сдържан, вятър от юг-югозапад ще пронква по-топъл въздх и дневните температури още веднъж ще се покачат и оптималните ще са сред 23° и 28°.

В събота ще доминира слънчево време. Вятърът ще е слаб от северозапад, а температурите - с два-три градуса по-ниски.

В неделя и понеделник в Западна и Централна Бъгария ще бъде най-вече слънчево, а в източните региони остава с условия за понижена видимост и тук-там е допустимо да преръми. Вятърът ще е слаб от югоизток-изток. Температурите ще се задържат без същестеввна смяна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР