Минималните осигурителни доходи за всички икономически дейности и професии трябва

...
Минималните осигурителни доходи за всички икономически дейности и професии трябва
Коментари Харесай

КТ „Подкрепа“: Минималните осигурителни доходи трябва да се увеличат с 27%

Минималните осигурителни приходи за всички стопански действия и специалности би трябвало да се усилят административно най-малко с растежа на минималната работна заплата през последните три години - 27 % . Това се показва в мнение н а КТ " Подкрепа " по отношение на пускане на процедура за договаряне на Минималните осигурителни приходи /МОД/ за 2022 година.



Становището е било изпратено до министъра на труда и обществената политика.

В него се отбелязва, че заради възпрепятстване на договарянията от страна на работодателските организации, през последните няколко години обществените сътрудници не организират такива. Увеличението на минималните осигурителни приходи се прави единствено по административен път и като резултат от повишаването на минималната работна заплата .



Вследствие на това 76 на 100 от минималните осигурителни приходи са на нивото на минималната работна заплата , показват от КТ " Подкрепа ".

Според синдиката, понастоящем МОД нито диференцират другите стопански действия и квалификационни групи специалности, нито спомагат за осветляване на стопанската система.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР