„Минималната заплата трябва да стане 750 лв. и всички доходи

...
„Минималната заплата трябва да стане 750 лв. и всички доходи
Коментари Харесай

КНСБ настоява за 750 лв. минимална заплата

„ Минималната заплата би трябвало да стане 750 лева и всички приходи да вървят в този растеж. Най-накрая би трябвало да разберем кое е най-важното - дали да запазим бюджета по някакъв метод в недостиг, в случай, че е разрешено той да бъде по-голям “, означи той.

„ В момента от 3 до 5% от бюджета могат да бъдат насочени към хората и към бизнеса, с цел да могат те да запазят от една страна конкурентоспособност, от друга – приходите си “, безапелационен бе шефът на КНСБ.

„ Най-важното е да запазим работните места, да увеличим приходите и хората да поемат този инфлационен удар и да преминем през тази тежка рецесия, която стартира, виждате, 6000 новозаразени през днешния ден, те несъмнено ще се усилват, ще минем и през затваряне, допускам “, съобщи Димитров, който чака да има разговор с финансовия министър Асен Василев.

„ Говорим от една страна, че приходите са пораснали с 12-14, %, въпреки това инфлацията е отново толкоз, затова тези две цифри ни водят в това нарастване. Ако някой различен има причини да постави на масата за какво няма потребност да бъде увеличавана минималната заплата с толкоз,ние сме подготвени да слушаме “, сподели Димитров.

Механизмът за определянето на минималната заплата идва от Европейската комисия - две години чакаме инструкция за съответната и обективна минимална заплата.

„ Обезщетенията в публичното обезпечаване могат да бъдат вързани с други знаци - прехрана на живот, предел на беднотия и други “, изясни още ръководителят на КНСБ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР