Минималната заплата да се увеличи поне на 850 лв. от

...
Минималната заплата да се увеличи поне на 850 лв. от
Коментари Харесай

БСП настоява поне за 850 лв. минимална заплата от 1 юли

Минималната заплата да се усили най-малко на 850 лева от 1 юли, оферират Корнелия Нинова и другите депутати от Българска социалистическа партия с нов законопроект на Кодекса на труда, импортиран в деловодството на Народното събрание. 
В претекстовете си социалистите означават, че е безспорна нуждата от поддръжка и обезпечаване на почтено възнаграждение на труда на най-ниско платените служащи и чиновници. " Прилагането на новия механизъм за установяване на размера на минималната заплата, а не неговото отсрочване във времето, е точно един от дължимите отговори на тази нужда ", написа още в претекстовете към предлаганите промени. 
Според социалистите растящите цени и инфлацията, които действително топят избраната от служебното държавно управление минимална заплата за 2023 година, също изискват по-бързо налагане на признатия към този момент механизъм. 
Според Българска социалистическа партия от 1 юли минималното заплащане би трябвало да бъде към 850-890 лв.. При използване на механизма от 1 януари 2024 година то би надхвърлило 1000 лв..  
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР