Минималната работна заплата трябва да продължи да расте изпреварващо през

...
Минималната работна заплата трябва да продължи да расте изпреварващо през
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Минимум 1200 лева за сам човек, за да оцелее

" Минималната работна заплата би трябвало да продължи да пораства изпреварващо през идващите години с оглед да доближи най-сетне заплата за прехрана ". Това разяснява в изявление за предаването " Неделя 150 " на стратегия " Хоризонт " президент на КНСБ Пламен Димитров:

" Към сегашния миг, в случай че живееш самичък, би трябвало да получаваш малко над 1200 лв. чисто, с цел да можеш да се оправиш, само че в действителност в случай че сте двама, към 2300 лв. би трябвало да влязат в бюджета на българското домакинство, с цел да можеш да живееш относително добре по българските стандарти. Това са последните цифри от март месец ".

" Нашето искане още от началото на бюджетната процедура за 2022 година е минималната работна заплата да бъде 760 лв. и то трябваше да стане от първи януари 2022 година, то не стана и от първи април. Естествено чакаме и настояваме това да стане от първи юли ", добави още президентът на КНСБ:

" С сходен растеж би се покрила най-малко инфлацията и то формалната инфлация, тъй като персоналната инфлация на всеки един от нас е друга, зависи какво купуваме. Официалните данни на Национален статистически институт за интервала март 2021 – март 2022 година е, че инфлацията е достигнала 12,4%. Нашите упования са, че тя ще мине 15-16% в идващите няколко месеца и ще продължи да пораства до края на годината ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР