Минималната пенсия в България се увеличава до 467 лв. от

...
Минималната пенсия в България се увеличава до 467 лв. от
Коментари Харесай

Гласувано! Минималната пенсия скача от 1 юли, става 467 лева

Минималната пенсия в България се усилва до 467 лева от първи юли. Това взеха решение през днешния ден дефинитивно на второ четене депутатите в залата на Народното събрание. Така актуализацията на бюджета на Държавното публично обезпечаване приключи в най-важната си фаза. 

Предложението за нарастването тъкмо по този метод и до тази сума бе на Министерски съвет и бе гласувано с съвсем цялостно болшинство. Интересното бе, че опозицията от ГЕРБ, Движение за права и свободи, " Възраждане " и към този момент " ИТН " от самото начало обясняваха какъв брой неприятни са концепциите на държавното управление, само че най-после ги гласоподаваха със " За ". Причината е изцяло ясна - никой не може да си разреши политически да не поддържа нарастването на приходите на пенсионерите. 

Така от през днешния ден обстановката с пенсиите у нас е следната: 

- минималната пенсия скача до 467 лева Разбивката демонстрира, че в тези пари влиза 10% нарастване до 407 лева + 60 лева от досегашната добавка, която към този момент е част от пенсията и ще остане там вечно. 

- Максималната пенсия скача до 2000 лева от първи юли и до 3400 лева от първи октомври. 

- Средната пенсия у нас доближава до 666 лева от първи юли. 

- От първи юли пенсиите ще се преизчислят и спомагателен приход ще получат към 720 хиляди души. 

- Швейцарското предписание се смяна със 100% растежа на инфлацията или на осигурителния приход - според от това кое от двете е по-голямо за годината. 

В последна сметка бяха отхвърлени другите две оферти - на ГЕРБ и на Движение за права и свободи. Във разновидността на някогашните ръководещи пенсиите трябваше да се вдигнат с 15% от първи юли, само че бонусът от 60 лева да не влиза в пенсията, а да се изплаща през обществено подкрепяне до края на годината. Реално това означаваше минимална пенсия до 31 декември от 490 лева, само че никой не бе наясно по какъв начин ще се вземат тези пари. 

ГЕРБ оферираше и таван на пенсиите от 2000 лева. 

Движението за права и свободи пък искаше 14% нарастване на пенсиите, плюс спомагателен
бонус от 120 лева за тези пенсионери, които остават под линията на беднотия. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР