Минималната основна заплата за директор в средно училище става 1724

...
Минималната основна заплата за директор в средно училище става 1724
Коментари Харесай

1724 лв. става минималната заплата за директор в средно училище

Минималната съществена заплата за шеф в приблизително учебно заведение става 1724 лева със задна дата - от 1 април т.г. в просветителната система с 12,3% от началото на предишния месец към този момент е в действие и за ръководителите на образователните заведения, след актуализиране на разпоредбите за установяване на заплатите на шефовете на общинските и държавните учебни заведения, на центровете за специфична просветителна поддръжка, на районните центрове за поддръжка на процеса на приобщаващо обучение, на центровете за поддръжка на личностното развиване, на астрономическите обсерватории и планетариуми, на Държавния логопедичен център и на Националния замък на децата.

Вдигат се добавките за организация и надзор на заниманията по ползи , оповестиха от Министерството на образованието и науката. В учебни заведения с до 10 групи сумата става 25 лева, при 11 до 20 групи - 38 лева, а при над 20 групи - 50 лева месечно, за интервала 1 април - 31 декември 2022 година
 Близо 30% от учителите към момента с неповишени заплати
Близо 30% от учителите към момента с неповишени заплати

МОН ревизира финансовото положение на всички учебни заведения, детски градини и просветителни центрове

Увеличава се и оптималната сума, която може да получи за календарна година един шеф като в допълнение заплащане за публични празници и за началото на образователната година - от 2800 на 3100 лева Размерът на еднократния бонус, който може да бъде получен в края на годината, се покачва от 2000 на 2200 лева Конкретните суми за всеки шеф са обвързани със междинните размери на съответните спомагателни хонорари на личния състав в институцията, повишен с коефициент 1,5.

Директорите към този момент ще могат да бъдат в отпуск или в командировка в образователно време 15 вместо 10 работни дни годишно. В това число не са включени дните за подготовка и за осъществяване на служебни задания, предоставени от районните ръководства на образованието, от министъра или Министерството на образованието и науката.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР