Минимална заплата от 868 лева за догодина. Това предлагат от

...
Минимална заплата от 868 лева за догодина. Това предлагат от
Коментари Харесай

Продължаваме промяната предлага минималната работна заплата да стане 868 лв.

Минимална заплата от 868 лв. за следващата година. Това оферират от партия „ Продължаваме промяната “ (ПП) с импортирани оферти сред първо и второ четене на измененията в Кодекса на труда.

От Политическа партия желаят размерът на минималната работна заплата да е половината от брутната за страната за последните 2 тримесечия, за които има данни на националната статистика.

Промените в Кодекса на труда, импортирани от Българска социалистическа партия, към този момент бяха гласувани на първо четене в пленарната зала, а съгласно признатото досега, минималната заплата следващата година би трябвало да е половината от междинната брутната за миналата, което се пресмята на 850 лв..

От „ Продължаваме промяната “ пресмятат, че в случай че се вземат данните за междинната заплата за последните две тримесечия за тази година – от април до септември, минималната заплата би трябвало да е 868 лева от първи януари следващата година. Като се прави параленост, че в случай че се вземе за база междинната заплата през 2021 година минималната би трябвало единствено след дни да е 765 лева или покрай предлагането на служебното държавно управление от 770 лева

Този четвъртък обществените сътрудници ще разискват плана на постановлението.

От „ Продължаваме промяната “предлагат също размерът на минималната заплата да е брутно заплащане, в което са включени спомагателните с непрекъснат темперамент какъвто е така наречен клас прослужено време и останали добавки, контрактувани в групов трудов контракт.

От ГЕРБ също вършат предложение сред първо и второ четене, като минималната заплата да се дефинира до 1 септември на настоящата година в размер половината от междинната брутна заплата на миналата или в тази ситуация за база за следващата година да се вземе 2021 година, което също е покрай предлагането на правосъдното държавно управление. Българска социалистическа партия също прави предложение, а точно – минималната заплата не може да е по-малка от размерът ѝ за миналата.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР